içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tüpraş’a ödül

Tüpraş İzmir Refinerisi, Enerji Verimliliği Ödüllerinde, , "Büyük Ölçekli İşletme" kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Tüpraş’a ödül

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nin , 2018’in Nisan ayında devreye alınan U-7000 Ham Petrol Revamp Projesi ile ödüle layık görüldü.

 

Açıklamada, projeyle yıllık yaklaşık 300 bin gigakalori (Gcal) enerji tasarrufu elde edildiği kaydedildi. Bu rakamın 39 bin hanenin yıllık doğal gaz tüketimine karşılık geldiği ve sağlanan enerji tasarrufuyla yaklaşık yıllık 95 bin ton karbondioksitin atmosfere salımının engellendiği ifade edildi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şirket adına ödül Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım'a takdim etti.


Yıldırım, Tüpraş olarak rafinerilerde enerji yoğunluklarını düşürüp maliyetleri azaltırken çevresel etkileri de en aza indirmeği hedeflediklerini söyledi.
Yıldırım sözlerine şunları ekledi:


“24 aylık yenileme ve modernizasyon sürecinin sonrasında ünitenin sürdürülebilir kapasitesini artırmanın yanı sıra, teknolojisini de daha güvenilir ve verimli hale getirdik. Projenin devreye alınmasıyla, U-7000 Ham Petrol Ünitesi'nin enerji tüketimini 34 Gcal/saat azalttık, ünite veriminde de yüzde 2 artış sağladık."

Tarih: 23-01-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum