içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tesla ikincilik koltuğunda

Tesla, hisselerini dört ayda iki katına çıkararak Toyota’dan sonra dünyanın en değerli ikinci otomobil üreticisi oldu.

Tesla ikincilik koltuğunda

Piyasa değeri 100 milyar doları aşan şirket, ikinciliği Volkswagen'den devraldı.

Japon otomotiv devi Toyota'nın piyasa değeri ise 230 milyar dolar.

Uzmanlar, Tesla'nın hisselerindeki yükselişi, şirketin son dönemde gösterdiği iyi performansa bağlıyor.

Tesla geçen yıl, 2018'e kıyasla 367.500 daha fazla araç teslim ettiğini açıkladı.

Bu, bir önceki yıla göre üretimde yüzde 50'lik bir artışı temsil ediyor. Ancak, artışa rağmen, Tesla'nın satışları rakiplerininkinin çok gerisinde.

TESLA NEDİR?

Tesla Motors, Inc., elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan, üreten ve satan bir Amerikan şirketidir.

Tesla tamamen elektrikli ilk spor otomobil üretimi Tesla Roadster ile dikkatleri çekmiştir. Şirketin ikinci aracı Model S'dir, (tam elektrikli lüks sedan otomobil), ve bu aracı iki yeni araç Model X ve Model 3 modelleri izleyecektir.

Mart 2015 itibarıyla, Tesla Motors 2008 yılından bu yana yaklaşık 70.000 elektrikli araba teslim etmiştir.

Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla Motors'u ortalama tüketiciye uygun fiyatlarla elektrikli arabalar sunmayı hedefleyen bağımsız bir otomobil üreticisi olarak öngördüğünü belirtmişti.

ELON MUSK KİMDİR?

Elon Musk, 28 Haziran 1971 tarihinde Güney Afrika'nın başkenti Pretoria şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardayken kendi kendine öğrendiği programlama dilleriyle yazılım programlamaya başladı. Erken yaşlarda başladığı yazılım sektöründeki ilk parasını 12 yaşındayken yazdığı Blastar adlı uzay oyununu 500 dolara satarak kazandı.

Daha sonrasında 1992 yılında Queen's University'de iki yıl boyunca eğitim gördükten sonra işletme ve fizik okumak için Kanada'dan ayrıldı ve University of Pennsylvania'da eğitime başladı. Ekonomi alanında lisans diplomasını alan Elon Musk, School of Arts and Sciences’dan da Fizik alanında yan dal diploması aldı.

17 yaşındayken Güney Amerika'dan askerlik yapmamak için ayrılan Elon Musk, askerlik konusunda şu sözleri söylemişti:

"Askerlik yapmakla ilgili bir sorunum yok, ancak Güney Afrika ordusunda askerlik yapıp siyahi insanları bastırmaya çalışmak bana vakit geçirmek için iyi bir yol gibi görünmedi."

Tarih: 23-01-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum