içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Nükleer için videoyla çağrı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), iklim değişikliği ile mücadele için çağrı videosu yayımladı.

Nükleer için videoyla çağrı

IAEA tarafından yayımlanan video filmde, IAEA yetkililerinin yanısıra Türkiye'den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü İbrahim Halil Dere, Rusya'dan Rosatom'un Batı Avrupa CEO'su Andrey Rozhdestvin gibi çeşitli ülke yetkililerinin mesajları yer alıyor.

Dünya çapında üretilen elektriğin yüzde 10'unun nükleer güçten sağlandığına dikkat çekilen videoda, ancak iklim değişikliğini engellemek için dünyanın çok daha fazla miktarda temiz ve güvenilir enerjiye ihtiyacı olacağı vurgulanıyor.

30 ÜLKEYE SANTRAL

Filmde, iklim değişikliği ile mücadele etmek için 2050 yılına kadar üretilen tüm elektriğin yüzde 80'inin düşük karbonlu olması gerektiği belirtilirken, 30 ülkenin şu anda nükleer enerji santrali işlettiği ve iki düzineden fazla ülkenin de güç ve iklim değişimine ilişkin ihtiyaçlarını karşılamak için nükleer enerjiyi gözden geçirdiği kaydediliyor.

Finlandiya'daki TVO Enerji Şirketinden Juha Poikola, "Finlandiya'daki en büyük iklim eylemimiz, yeni reaktörün Olkiluoto'da başlaması olacak" sözleri ile attıkları adımın önemini anlatıyor.

Türkiye'de Akkuyu Nükleer Güç Santralini inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Batı Avrupa CEO'su Andrey Rozhdestvin de "İklim hedeflerine ulaşabilmek için NGS inşa etmeye devam etmeliyiz ve nükleer kapasitemizi artırmalıyız" sözleri ile çağrıya destek veriyor.

Filmde, Rusya, Hindistan ve Çin'in şu anda kurulmakta olan nükleer enerji santral sayısı bakımından öncülük ettiği vurgulanırken, Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Belarus, Bangladeş, Türkiye’nin de nükleer enerji için çalışmalara başladığı belirtiliyor.

Tarih: 23-01-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum