içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Enerji verimliliği için adres: Antalya

Antalya, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, yerli enerji üretimin yapılması ve enerji verimliliğinin sağlanmasına Antalya ENEREX Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı ile öncülük edecek.

Enerji verimliliği için adres: Antalya

27-29 Şubat tarihleri arasında Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek fuar, Antalya’yı enerji verimliliği üssüne dönüştürmeyi hedefliyor.


Türkiye, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında milli gelir başına tüketilen enerjinin 2023 yılına kadar, 2011 yılına göre en az yüzde 20 azaltılması için çalışılıyor.


6 farklı sektörde bulunan 55 adet eylemin hayata geçirilmesi ile 2023 yılına kadar 10,9 milyar ABD Doları yatırım ile kümülatif olarak 23,9 milyon ton eşdeğer petrol (MTEP) enerji tasarrufu sağlanması öngörülüyor.


2033 yılına kadar sağlanması beklenen tasarruf karşılığı ise 30,2 milyar Dolar. Antalya ENEREX, “Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı”na katkı sağlayacak.


ENEREX fuarı hakkında bilgiler veren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “şunları söyledi:


“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın ‘Daha fazla yerli, daha fazla yenilenebilir’ mottosu ile uyguladığı ‘Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’mıza Antalya’da, ENEREX Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı ile katkı sağlamayı hedefliyoruz. Fuarımızda 40’ın üzerinde katılımcı firma yer alırken, 150’den fazla marka sergilenecek.”


Bıdı, “Yurtiçi katılımcılarımızın yanısıra bu yıl 2 ülkeden (Almanya, Çin ) 3 ayrı katılımcıyı, ziyaretçilerimiz ile biraraya getirmeyi hedefliyoruz.

Yurtiçindeki 30’un üzerinde şehirden gelecek ziyaretçiler ile 10,000’in üzerinde profesyonelin Antalya ENEREX Fuarı’nı ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Tarih: 12-02-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum